Nieuws

Vrienden worden?

Home > Nieuws

Nieuws

Welkom bij het Nieuwsgedeelte van Huygens' Howijck! Hier blijf je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen, persberichten, opmerkelijke gebeurtenissen en boeiende verhalen die ons historische landgoed tot leven brengen.

De Zondagochtendconcerten zijn in Aantocht

In december is het weer zover! De concertenreeks keert terug, met elke maand op één zondag live klassieke muziek in de sfeervolle Pronkzaal van Huygens' Hofwijck.

Museumnacht Den Haag 2023

Zaterdag 7 oktober (20.00 - 01.00u). Een avond vol kunst en cultuur én toffe activiteiten: workshops, rondleidingen, optredens en nog veel meer.

Huygens in Portret

Vanaf 13 juli: een recentelijk ontdekte portret te zien in het Huygensmuseum

13 juli tot medio november 2023

Huygensmuseum maakt zich op voor een bruisend 2023

Het Huygensmuseum in Voorburg presenteert weer een gevarieerd tentoonstellingsprogramma voor 2023. In het najaar zal de grote expositie Met Huygens aan tafel openen in beide locaties van het museum. Maar voor die tijd is er ook al veel te zien en beleven.

Het geheugen van geur

Het geheugen van geur

Ontdek het geheugen van geur van Constantijn Huygens op vrijdag 10 juni met een lezing, een bezoek aan de tentoonstelling “Constantijn Huygens. Geuren en Beelden” en een hersenmarkt op Hofwijck.

Handboek Huygens’ Hofwijck in het Engels beschikbaar

Handboek Huygens’ Hofwijck in het Engels beschikbaar

Nieuwe directeur Voorburgse musea

Vanaf 1 mei hebben Huygens’ Hofwijck en Huygens’ Swaensteyn een nieuwe directeur. Lea van der Vinde volgt dan Peter van der Ploeg op, die met pensioen gaat. Van der Vinde (1980) is nu werkzaam als conservator bij het Mauritshuis. Zij werkte eerder voor Hofwijck als gastconservator van de tentoonstelling Vrouwen rondom Huygens (2009).

Een ‘Constantijn Huygensjaar’ in Voorburg

Een ‘Constantijn Huygensjaar’ in Voorburg

Stichting Huygensmuseum

Leidschendam-Voorburg krijgt nieuwe museale organisatie met nationale betekenis

Hofwijck Buiten

Constantijn Huygens & zijn tuin

Pagina's