Nieuw entreegebouw voor Huygens' Hofwijck

Educatie

Home > Nieuw entreegebouw voor Huygens' Hofwijck

Nieuw entreegebouw voor Huygens' Hofwijck

Op donderdag 26 november 2015 wordt het nieuwe entreegebouw van Hofwijck in Voorburg feestelijk geopend door astronaut André Kuipers, ambassadeur van Hofwijck. Met de realisatie van de bezoekersentree is het project Het Nieuwe Hofwijck gereed. De beroemde buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens is dan in een paar jaar tijd compleet gerestaureerd en vernieuwd.Janelle Moerman en Peter van der Ploeg die samen de directie vormen van Hofwijck zijn trots. Peter van der Ploeg: ‘In 2013 werd het huis al compleet gerestaureerd en kwamen er twee nieuwe museale verdiepingen: De Gouden Eeuw van Constantijn enChristiaan onder de Sterren. In het voorjaar van 2015 werden de gerestaureerde ijskelder en de vernieuwde aanlegsteiger geopend. En nu is er de Hofpoort’.  Volgens Janelle Moerman is Hofwijck daarmee klaar voor de toekomst ‘We hopen natuurlijk de komende jaren nog meer mensen te verwelkomen. Entree, tuin en huis vormen nu een eenheid en vertellen samen het bijzondere verhaal van de Gouden Eeuw en vader en zoon Huygens’.

Het poortgebouw, het voormalige woonhuis van de  beheerder van Hofwijck, kreeg een paviljoenaanbouw in glas en staal. De nieuwe entree, met de naam de Hofpoort,  biedt straks plaats aan een winkel, een tearoom en een prachtige vergaderlocatie. Janelle Moerman: ‘We hebben onze bezoekers straks veel meer te bieden. Zij kunnen, met uitzicht op de tuin, genieten van een kopje koffie of thee. In de winkel kunnen bezoekers terecht voor bijzondere cadeautjes en ons nieuwe Hofwijckboek. De prachtige nieuwe vergaderlocatie op de eerste verdieping in het entreegebouw is heel ruim en licht en biedt plaats aan zestien gasten. We willen hiermee ook graag de zakelijke markt bedienen. En een vergadering kan natuurlijk, indien gewenst, worden gecombineerd met een rondleiding, een lunch, een borrel of diner in het museum. Zo profiteren onze gasten optimaal van de locatie’.

De vernieuwing van Hofwijck is mogelijk gemaakt door de financiële steun van verschillende fondsen: BankGiro Loterij, Provincie Zuid-Holland, Fonds 1818, VSBfonds, Stichting Diorapthe, Siemens Nederland, Prins Bernhard Cultuurfonds, Vereniging Hofwijck, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Stichting Zabawas, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, De Frans Mortelmans Stichting, Charity Stichting Rob Beers, Stichting Christiaan Huygensprijs, Van Ravesteyn Fonds, ‘Mooi Voorburg’, Schouten Bouw, Rabobank Coöperatiefonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en vele particulieren.