Voortgezet onderwijs

Home > Educatie > Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

We bieden scholen interactieve rondleidingen en museumlessen aan met praktische opdrachten. Leerlingen gaan aan de slag en ontdekken hoe vader en zoon Huygens op Hofwijck leefden en werkten. De thema's die op onze permanente tentoonstelling aan de orde komen sluiten naadloos aan bij de vakken Natuurkunde, literatuurgeschiedenis, Nederlands, Geschiedenis, Cultureel Kunstzinnige Vorming en Klassiek Culturele Vorming. Al onze educatieprojecten kunnen we bovendien ook als maatwerk aanbieden.


 

Christiaan Huygens & wetenschap in de zeventiende eeuw
Deze les is speciaal ontwikkeld voor de leerjaren 2 en 3 Havo en Vwo.

Leerlingen gaan in groepjes op pad door het museum om al ontdekkend te leren. Op elke verdieping van het museum komt de leerling in aanraking met een of meerdere ontdekkingen van de wetenschapper. In de ruimtes van het museum wachten praktische opdrachten die alles te maken hebben met de theorieën en ontdekkingen van Huygens; slingerproeven, optica en de cycloïde beweging. Daarnaast krijgen zij een presentatie over de ontwikkeling van de wetenschap in de zeventiende eeuw en leren ze waarnemen tijdens het tekenen en schetsen.

Leerdoelen:
De leerling doet onderzoek naar natuurkundige verschijnselen en leert door praktisch werk kennis te verwerven over en inzicht te verkrijgen in deze verschijnselen.

Praktische informatie
De museumles duurt 90 minuten.
De bovenstaande museumles is voor groepen van maximaal 60 leerlingen.

Kosten
Hofwijck accepteert de Cultuurkaart. Je kunt gebruikmaken van de Cultuurkaart.

Vragen of aanmelden
Voor meer informatie of reserveren kun je mailen met educatie@huygensmuseum.nl of bellen met 070-3872311