Zondagochtendconcert Giardino Musicale

Vrienden worden?

Home > Zondagochtendconcert Giardino Musicale
17 december 2023
18 december

Zondagochtendconcert Giardino Musicale

Zondagochtendconcert Giardino Musicale

11.00 - 12.00u (inloop met koffie/thee: 10.30 uur) 

Giardino Musicale, ensemble bestaande uit Elske Tinbergen, barokcello/basviool, Eva Harmuthhová, blokfluit/barokhobo, en Cvetanka Sozovska, klavecimbel.

Programma: concert in de kerstsfeer; werken van o.a. Alexis Magito (1711-1773), Unico van Wassenaer (1692-1766) en Nicolaus a Kempis (ca. 1600-1676).

Het internationale barokensemble Giardino Musicale, dat zowel in grote als kleine bezetting optreedt, is in 2006 opgericht door blokfluitiste/hoboïste Eva Harmuthová en celliste Elske Tinbergen. Het ensemble beperkt zich qua repertoire niet alleen tot de geijkte stukken: Giardino Musicale wil een podium zijn voor bijzondere ‘onontdekte’ muziek. Bij kamermuziekconcerten worden ook bijzondere instrumenten, zoals hobo da caccia, basse de violon, violoncello piccolo, viola d’amore en basblokfluit tot klinken gebracht. De muzikale beleving wordt geïntensiveerd door een mondelinge toelichting met achtergrondverhalen, ‘spicy details’ en de samenhang van de uit te voeren werken, zo nu en dan aangevuld met enkele theatrale elementen.

Maak kennis met de artiesten van Giardino Musicale

Wil je erbij zijn? Koop een ticket!

Overweeg je een toegangskaartje voor dit concert te kopen? De reguliere prijs bedraagt €19,95, maar voor vrijwilligers en leden van de vereniging geldt een gereduceerd tarief van €17,50. Je kunt je aanmelden voor een plekje via secretariaat@huygensmuseum.nl.