Zondagochtendconcert februari

Vrienden worden?

Ondersteun de beroemde buitenplaats van Constantijn & Christiaan Huygens. Word vriend!

Home > Zondagochtendconcert februari
11 februari
12 februari

Zondagochtendconcert februari

Zondagochtendconcert Collegium Musicum Den Haag kamerensemble: Inês d’Avena (blokfluit), Sara DeCorso (barokviool), Rebecca Rosen (barokcello) en Claudio Ribeiro (klavecimbel)

Het in 2006 opgerichte Collegium Musicum Den Haag (CMDH) staat onder leiding van de Braziliaans-Italiaanse klavecinist Claudio Ribeiro. De authentieke uitvoeringspraktijk, met o.m. originele instrumenten uit de 17e en 18e eeuw of getrouwe kopieën daarvan, staat centraal bij CMDH.
Naast de orkestrale programma’s heeft CMDH ook elk jaar een kamermuziekprogramma, gespeeld door het CMDH kamerensemble. Dit ensemble verzorgt dit Huygens’ Hofwijckconcert.
CMDH met zijn vele getalenteerde, van oorsprong buitenlandse musici won de Tweede Prijs ex aequo op het Internationaal Van Wassenaer Concours/Festival Oude Muziek Utrecht 2016.

De in Rio de Janeiro, Brazilië, geboren blokfluitiste Inês d’Avena kwam naar Nederland om zich aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag te specialiseren in Oude Muziek. Na het behalen van haar Masterdiploma promoveerde zij in 2015 in Leiden op een onderzoek naar de blokfluit in Napels ten tijde van de barok. Zij is o.a. winnares van het Van Wassenaer Concours voor Oude Muziek.

Violiste Sara DeCorso, afkomstig uit uit Fairbanks, Alaska, studeerde barok- en moderne viool in Ohio en New York. In 2002 won zij een beurs voor een verdere barokspecialisatie aan het Koninklijk Conservatorium. Ze werkt met verscheidene Oude muziekensembles in Amerika en Europa, waaronder het Orkest van de Achttiende Eeuw en Collegium Musicum Den Haag.

Rebecca Rosen (Los Angeles, USA) studeerde summa cum laude als cellist af aan de University of California. In 2002 won zij een beurs om haar opleiding te vervolgen aan het Koninklijk Conservatorium. Rebecca is eerste cellist van o.a. B'Rock Baroque Orchestra Ghent en Collegium Musicum Den Haag. Ze  bespeelt een cello uit 1745, gebouwd door Johann Andreas Kämbl.

Claudio Ribeiro, geboren in São Paulo, Brazilië, studeerde klavecimbel en koor- en orkestdirectie in Brazilië en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Momenteel werkt hij met o.a. de ensembles Companhia de Música - Brazilië (dirigent), LOTUS en het barokorkest Collegium Musicum Den Haag (dirigent) en is hij gastdocent aan het Koninklijk Conservatorium.


Foto: Sébastien Smeur

Programma: ‘La Réjouissance: perles du baroque français’ met werken van o.a. François Couperin, Charles Dieupart en Jean-Marie Leclair

Wanneer: 11 februari 2018

Locatie: Pronkzaal Huygens' Hofwijck, Westeinde 2a Voorburg

Tijd: 11 uur inloop met koffie/thee, 11.30-12.30 uur concert

Kosten: € 19,50 per persoon en voor Leden van de Vereniging Hofwijck of vrijwilligers van Hofwijck: €17,50 per persoon

Tickets kunt u van te voren bestellen via secretariaat@hofwijck.nl o.v.v. "zondagochtendconcert februari"