Zondagochtendconcert

Zondagochtendconcert Willem Mook (luit); ‘Het muzikale leven van Constantijn Huygens’

Willem Mook

Willem Mook (luit):  ‘Het muzikale leven van Constantijn Huygens’, programma met live luitmuziek en beeldprojectie

Home > Zondagochtendconcert
12 januari
13 januari

Zondagochtendconcert

Zondagochtendconcert The Hague String Trio; werken van Beethoven, Kreisler en Strauss
 

The Hague String Trio

The Hague String Trio, bestaande uit Justyna Briefjes (viool), Julia Dinerstein (altviool) en Miriam Kirby (cello)


The Hague String Trio werd in 2006 opgericht door Justyna Briefjes, Julia Dinerstein en Miriam Kirby. Na jaren van studie en werk in vele landen, waaronder Rusland, Mexico, Noorwegen, Engeland, Duitsland en Nederland, hebben zij zich alle drie in Den Haag gevestigd. Zij kwamen bij elkaar om hun liefde voor kamermuziek te delen en hebben zich in de loop der jaren tot een hecht ensemble gevormd. Het trio verkent graag het uitgebreide strijktrio-repertoire, van de geliefde meesterwerken tot de minder bekende composities, die volgens hen de moeite waard zijn om gehoord te worden.

Zij werken nauw samen met componisten zoals Robin Holloway, Kerry Woodward, Arne Werkman en Reza Nakisa, evenals met medemusici, waaronder hoboïste Pauline Oostenrijk en pianist Daniël Kramer, met wie ze regelmatig spelen. The Hague String Trio treedt op in heel Nederland en geeft elk jaar concerten in Engeland en Duitsland, waar het een trouw publiek heeft opgebouwd. 

In februari 2019 is hun cd After the Darkness uitgekomen, die bestaat uit werken van Joodse componisten wier levens verwoest werden in de Tweede Wereldoorlog door vervolging, moord of verbanning.

Justyna Briefjes studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Peter Brunt, Kees Hülsmann en Janet Krause. Naast het conservatorium studeerde zij twee jaar kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en 2004 rondde zij met succes de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest af. Als gastaanvoerder speelde zij in diverse Nederlandse orkesten zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest, Radio Kamer Filharmonie en het Nieuw Ensemble. Sinds 1 maart 2004 maakt zij deel uit van het Residentie Orkest als plaatsvervangend aanvoerder 2e violen. Naast The Hague String Trio speelt zij in ensemble Revolve en daarnaast zo veel mogelijk kamermuziek in de meest uiteenlopende bezettingen. Zij volgde masterclasses bij Mauricio Fuks, Herman Krebbers en Alexander Kerr. 
Justyna speelt op een viool uit de school van Panormo (Londen, ca. 1790), haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 

Julia Dinerstein studeerde aanvankelijk viool aan het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou bij Elizabetha Gilels en Andrei Korsakov. Daarna studeerde ze altviool bij Michael Kugel aan het Conservatorium van Maastricht waar ze haar Master met onderscheiding behaalde. Sinds 2002 woont Julia in Den Haag en speelt zij talrijke recitals en kamermuziekconcerten in binnen- en buitenland, o.a. als lid van The Hague String Trio en het Zemtsov altviool kwartet. Zij is altviooldocente aan CODARTS (Rotterdams Conservatorium), Maastricht Conservatorium, ARTEZ Conservatorium (Arnhem /Zwolle), Academie Muzikaal Talent (Utrecht) en docent viool/altviool aan het Hellendaal Muziekinstituut in Rotterdam. Elke zomer geeft Julia masterclasses in Frankrijk, Italië, Estland, Kroatië en Slowakije. Zij heeft ook masterclasses in China, Colombia, Spanje en de VS gegeven. Julia werkte als gastaanvoerder bij Het Orkest van De Munt , het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, het Brussels Philharmonic (BRT), Holland Symfonia en het LSO. Julia is 2e prijs winnares van het Beethoven Internationaal Altviool Concours in Oostenrijk. 

Miriam Kirby werd geboren in Engeland. Zij studeerde eerst bij Joan Dickson aan het Royal College of Music. Vervolgens rondde ze haar studietijd in Engeland af bij William Pleeth en aan de Guildhall School of Music & Drama bij Melissa Phelps. Miriam behaalde haar solistendiploma aan de Robert Schumann Hochschule (Düsseldorf) bij Johannes Goritzki.
In Engeland speelde Miriam regelmatig in orkesten zoals het Royal Philharmonic Orchestra en het English Chamber Orchestra. In Duitsland was zij plaatsvervangend aanvoerder van de Deutsche Kammerakademie. Sinds 1998 is Miriam vast lid van het Residentie Orkest en sinds 2006 speelt zij in het The Hague String Trio. 
Miriam bespeelt een Bronek Cison cello uit het jaar 1996, gebouwd in Chicago.

Programma: Nieuwjaarsconcert met werken van Beethoven, Kreisler en Strauss

 

Zondagochtendconcerten

Zondag 10 november 2019
Van Swieten Society, triobezetting bestaande uit Heleen Hulst (viool), Diederik van Dijk (cello) en Bart van Oort (fortepiano)
Programma: werken van Haydn, Mozart en Beethoven

Zondag  8 december 2019
Willem Mook (luit)
Programma: ‘Het muzikale leven van Constantijn Huygens’

Zondag 12 januari 2020
The Hague String Trio, bestaande uit Justyna Briefjes (viool), Julia Dinerstein (altviool) en Miriam Kirby (cello)
Programma: werken van Beethoven, Kreisler en Strauss

Zondag 9 februari 2020
Trio C tot de Derde, bestaande uit Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet)
Programma: klezmer-, balkan- en zigeunermuziek

Zondag 8 maart 2020
Duo Sophie-Louise, bestaande uit Louise Berendsen (dwarsfluit) en Sophie van Dijk (harp)
Programma: werken van onder meer Ravel, Chopin en Fauré


Verdere informatie

De zondagochtend concerten starten om 11:30 uur en duren een uur, inloop met een kopje koffie of thee in de Oudhollandse keuken van Hofwijck is vanaf 11:00 uur. Voor de concerten zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. U kunt kaarten reserveren via secretariaat@hofwijck.nl onder vermelding van het betreffende concert en het aantal te reserveren plaatsen. Kaarten voor de concerten kosten  € 17,50 voor leden van de Vereniging Hofwijck, niet-leden betalen € 19,50 per concert. Zie voor meer informatie over de volledige concertreeks www.hofwijck.nl

Huygens’ Hofwijck
Westeinde 2A
2275 AD Voorburg
070 387 2311
www.hofwijck.nl