Vlietdagen 2019

Helaine Blumenfeld OBE op Huygens' Hofwijck

‘Beauty is what helps us survive’

Home > Vlietdagen 2019
21 en 22 september
23 september

Vlietdagen 2019

Bezoek Huygens' Hofwijck tijdens de Vlietdagen 

Het huis Hofwijck is één van de mooist bewaard gebleven monumenten uit onze Gouden Eeuw. De buitenplaats is het geesteskind van Constantijn Huygens (1596-1687). Dichter, musicus, kunstkenner en secretaris van de prinsen van Oranje. Hij ontwierp het huis en de tuin in 1641.
Zijn zoon Christiaan Huygens was een zeer vooraanstaand wetenschapper en sterrenkundige. Vele ontdekkingen staan op zijn naam, zoals het Slingeruurwerk en de Ring rondom Saturnus.  Hij woonde de laatste jaren van zijn leven op de unieke buitenplaats.

Tijdens de Vlietdagen is de tuin van Hofwijck gratis te bezoeken en krijg je 50% korting op het entreeticket van het museum. Bekijk dan o.a. de prachtige marmeren beelden van Helaine Blumenfeld die in de tuin van Hofwijck staan opgesteld in het kader van Voorburg Sculptuur 2019. Of bezoek de tentoonstellingen ‘De Gouden Eeuw van Constantijn’ en ‘Christiaan onder de sterren’.  In de Oudhollandse keuken wordt doorlopend de film ‘Constantijn ontdekt Rembrandt’ gedraaid. Wellicht dat u de heren Huygens ook nog tegenkomt.

Vaar gratis mee over de Vliet richting Leidschendam met de Vlietvaart, want op zaterdag kun je  vanaf de steiger van Hofwijck hier opstappen op de pendeldienst. Leer meer over de Huygens familie en het wonen aan de Vliet tijdens de instaprondleiding, op beide dagen gaat de rondleiding om 14.00 uur van start en zal ongeveer 60 minuten duren.

Ga zelf creatief aan de slag tijdens de workshop Tekenen van Annemieke Fierinck. De beelden van Helaine Blumenfeld dienen als voorbeeld, de prachtige lijnen en fantasievolle vormen vullen het papier. De workshop wordt gehouden op zondag om 15.00 uur, de kosten zijn €3,- per persoon (inclusief entree museum), aanmelden kan via secretariaat@hofwijck.nl o.v.v. workshop Vlietdagen.

Entree prijs: €3,- per persoon  (= 50% korting)   De tuin is gratis te bezoeken.
Openingstijden 12.00-17.00 uur (zaterdag en zondag)
Opstap pendeldienst Vlietvaart (zaterdag) 11.00-17.00 uur

Adres:
Westeinde 2a
2275 AD Voorburg
http://www.hofwijck.nl/nl