Vacature: Tuinvrijwilligers

Vrienden worden?

Home > Vacature: Tuinvrijwilligers

Vacature: Tuinvrijwilligers

Tuinvrijwilliger Huygens’ Hofwijck

Organisatie
Huygens’ Hofwijck is de beroemde zeventiende-eeuwse buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens in Voorburg en één van de belangrijkste zeventiende-eeuwse monumenten van Nederland. Het werk op Huygens’ Hofwijck wordt voor een belangrijk deel uitgevoerd door vrijwilligers. We zijn daarom hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de tuin.

Het museum biedt een unieke, historische en een plezierige omgeving, met een gezellig team van vrijwilligers. Het museum organiseert vele activiteiten voor jong en oud, biedt een breed educatief programma en neemt deel aan vele culturele events zoals o.a. de Museumnacht, De Dag van het Kasteel en de Erfgoeddag Schatten aan de Vliet.

De tuinvrijwilligers van Hofwijck zijn onmisbaar voor het onderhoud van de museale tuin. Mocht je interesse hebben, dan horen wij graag meer over uw motivatie en talenten!

Taakomschrijving
Iedere dinsdagochtend werk je in de museale tuin van de buitenplaats. Je werkt onder begeleiding van de hortulanus, een kenner van de zeventiende eeuwse tuin van Hofwijck. De werkzaamheden zijn divers: maaien, snoeien, onkruid wieden, harken en bijplanten.

Wat vragen wij?
Groene vingers zijn handig, maar enthousiasme en inzet zijn het belangrijkst. Alle tuinvrijwilligers komen elke dinsdagochtend samen om de tuin te onderhouden met een start om 9:30 uur, er wordt met een koffiepauze, gewerkt tot 12:00 uur. De ochtend start met een overzicht van de werkzaamheden van die dag.

Als je interesse hebt, vragen wij je om een motivatiebrief en curriculum vitae toe te voegen.

Wat levert het je op?
Veel. Je komt te werken in een sfeervolle, kunstzinnige en groene omgeving. Je hebt contact met de tuinvrijwilligers, de hortulanus en de medewerkers van het museum. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals de vrijwilligersvergaderingen met een afsluitende borrel, een zomer barbecue, een eindejaarsborrel en een jaarlijks uitstapje.

Werkdagen- en tijden
Dinsdagochtend van 09.30-12.00 uur

Meer informatie of reageren?
Contactpersoon
: Astrid van Nes
Telefoonnummer: 070 3872311
E-mailadres: secretariaat@huygensmuseum.nl