Vacature: Kassavrijwilligers

Vrienden worden?

Home > Vacature: Kassavrijwilligers

Vacature: Kassavrijwilligers

Kassamedewerkers/ gastvrouw/heer Huygens’ Hofwijck

Organisatie
Huygens’ Hofwijck is de beroemde zeventiende-eeuwse buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens in Voorburg en één van de belangrijkste monumenten uit onze Gouden Eeuw. Het werk op Huygens’ Hofwijck wordt voor een belangrijk deel uitgevoerd door vrijwilligers. We zijn daarom hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de kassa en de tuin.

Het museum biedt een unieke, historische en een plezierige omgeving, met een gezellig team van vrijwilligers. Het museum organiseert vele activiteiten voor jong en oud, biedt een breed educatief programma en neemt deel aan vele culturele events zoals o.a. de Museumnacht, De Dag van het Kasteel en de Erfgoeddag Schatten aan de Vliet.

Wilt u zich voor minstens één dagdeel per twee weken inzetten voor het museum, dan bent u van harte welkom. We horen graag meer over uw motivatie, interesses en talenten!

Taakomschrijving
U bent het gezicht van Huygens’ Hofwijck en het eerste aanspreekpunt. U ontvangt museumbezoekers en andere gasten. Aan de balie verkoopt u entreekaarten, museum-artikelen en geeft u informatie over het museum. U geeft uitleg over de audiotour en voorziet bezoekers van een heerlijk kopje koffie. Daarnaast helpt u mee tijdens ontvangsten, openingen en speciale evenementen.

Wat vragen wij van u?
Gastvrij, representatief, punctueel, en een groot verantwoordelijkheidsgevoel, belangstelling voor het museum. U bent flexibel wat betreft de werktijden en draagt het museum een warm hart toe. U bent beschikbaar op een van de volgende dagen; dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag of zondag (van 11.45-14.30 of 14.15-17.00) en extra inzetbaar tijdens speciale gelegenheden zoals de Open Monumenten dag en openingen van tentoonstellingen op oproepbasis.

Als u interesse heeft, vragen wij u om een motivatiebrief en curriculum vitae toe te voegen.

Wat levert het u op?
Veel. U komt te werken in een sfeervolle, kunstzinnige omgeving. U heeft contact met de bezoekers, kunstenaars, historici en de medewerkers en collega vrijwilligers van het museum. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals de vrijwilligersvergaderingen met een afsluitende borrel, een eindejaar borrel en een jaarlijks uitstapje.

Werkdagen- en tijden
In overleg, maar op dit moment is er beschikbaarheid op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag. Een vaste dienst eenmaal in de twee weken heeft de voorkeur, een flexibele dienst per twee weken is gewenst. Daarnaast flexibiliteit wat betreft de inzet bij ontvangsten en tijdens speciale gelegenheden.

Meer informatie of reageren?
Contactpersoon
: Karlien Ritter of Astrid van Nes
Telefoonnummer: 070 3872311
E-mailadres: secretariaat@huygensmuseum.nl
Website: www.hofwijck.nl