Vacature: Kassavrijwilligers

Vrienden worden?

Home > Vacature: Kassavrijwilligers

Vacature: Kassavrijwilligers

Kassamedewerkers, gastvrouw en -heer Huygensmuseum

Organisatie
Het Huygensmuseum in Voorburg is hét historische museum waar je met de nieuwsgierige blik van Constantijn en Christiaan Huygens mee wordt genomen in de Nederlandse geschiedenis - van de Romeinen tot nu. Het museum bestaat uit twee locaties: de 17de-eeuwse buitenplaats Hofwijck en de museale locatie Swaensteyn. In 2022 zijn deze twee musea samengevoegd tot één organisatie. Het werk in het Huygensmuseum wordt voor een belangrijk deel uitgevoerd door vrijwilligers. 

Het museum biedt een unieke, historische en een plezierige omgeving, met een gezellig team van vrijwilligers. Het museum organiseert vele activiteiten voor jong en oud, biedt een breed educatief programma en neemt deel aan vele culturele events zoals o.a. de Museumnacht, De Dag van het Kasteel en de Erfgoeddag Schatten aan de Vliet.

Wil je voor minstens één dagdeel per twee weken inzetten voor het museum, dan ben je van harte welkom. We horen graag meer over uw motivatie, interesses en talenten!

Taakomschrijving
Je bent het gezicht van het Huygensmuseum en het eerste aanspreekpunt voor bezoekers en andere gasten. Aan de balie verkoop je entreekaarten, museum-artikelen en geef je informatie over het museum.  Je geeft uitleg over de audiotour en voorziet bezoekers van een heerlijk kopje koffie. Op locatie Swaensteyn geef je bezoekers ook uitleg in het kader van de VVV. Daarnaast help je mee tijdens ontvangsten, openingen en speciale evenementen.

Wat vragen wij?
Gastvrij, representatief, punctueel, en een groot verantwoordelijkheidsgevoel, belangstelling voor het museum. Je bent flexibel wat betreft de werktijden en draagt het museum een warm hart toe. Je bent beschikbaar op een van de volgende dagen; woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag (van 11.45-14.30 of 14.15-17.00) en extra inzetbaar tijdens speciale gelegenheden zoals de Open Monumenten dag en openingen van tentoonstellingen op oproepbasis.

Als je interesse hebt, vragen wij je om een motivatiebrief en curriculum vitae toe te voegen.

Wat levert het je op?
Veel. Je komt te werken in een sfeervolle, kunstzinnige omgeving. Je hebt contact met de bezoekers, kunstenaars, historici en de medewerkers en collega vrijwilligers van het museum. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals de vrijwilligersvergaderingen met een afsluitende borrel, een zomer barbecue, eindejaarsborrel en een jaarlijks uitstapje. Alle vrijwilligers ontvangen tweemaal per week een online nieuwsbrief met nieuwtjes over het museum en leuke lees- of museumtips. 

Werkdagen- en tijden
In overleg, maar op dit moment is er beschikbaarheid op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag. Een vaste dienst eenmaal in de twee weken heeft de voorkeur, een flexibele dienst per twee weken is gewenst. Daarnaast flexibiliteit wat betreft de inzet bij ontvangsten en tijdens speciale gelegenheden. Voor de inroostering wordt gebruik gemaakt van een handige online App. 

Meer informatie of reageren?
Contactpersoon
: Astrid van Nes
Telefoonnummer: 070 3872311
E-mailadres: secretariaat@huygensmuseum.nl
Website: www.hofwijck.nl