Nieuwe vrijwilligers gezocht!

Vrienden worden?

Home > Nieuwe vrijwilligers gezocht!

Nieuwe vrijwilligers gezocht!

Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers.
 

Huygens’ Hofwijck is de beroemde zeventiende-eeuwse buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens in Voorburg en één van de belangrijkste monumenten uit onze Gouden Eeuw. Museum Swaensteyn is hét huis voor de geschiedenis, kunst en cultuur aan de Vliet en het VVV-informatiepunt van Leidschendam-Voorburg. Het werk op Huygens’ Hofwijck en in Museum Swaensteyn wordt voor een belangrijk deel uitgevoerd door vrijwilligers. Gidsen, gastvrouwen, gastheren en tuinvrijwilligers ontvangen de bezoekers en houden de buitenplaats en het museum in topconditie.

Huygens' Hofwijck

Museum Swaensteyn

Pronkzaal Huygens' Hofwijck

Prinses Marianne kamer Museum Swaensteyn

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de volgende werkzaamheden:

Gastvrouw/Gastheer:
Bezoekers worden door u met veel enthousiasme ontvangen en vragen worden met persoonlijke aandacht beantwoord. Naast de verkoop van de toegangskaarten en winkelartikelen, geeft u uitleg bij het meegeven van de audiotour en voorziet u de bezoeker van een heerlijke kop koffie of thee. Ook bent u verantwoordelijk voor het openen en sluiten van het museum.

Assisteren bij ontvangsten:
Beide musea zijn een geliefde locatie voor een ontvangst. Deze worden verzorgd door een cateraar, kleinschaligere ontvangsten verzorgen we regelmatig met een team vrijwilligers. Zoals een ontvangst met koffie/thee en gebak, een lunch, een high tea of een borrel. Een voorbeeld van een bijeenkomst is een huwelijk met een proseccoarrangement. U assisteert dan bij de op-  en afbouw van de ruimtes en assisteert bij het klaarzetten van alle drankjes en hapjes. Op een gastvriendelijke manier ontvangt u alle gasten van het event en zorgt u dat iedereen voorzien is van een drankje en hapje.

Educatie vrijwilligers:
Rondleidingen, museumlessen en een verhaal op zaal: er is geen leukere manier om Hofwijck en Swaensteyn te  leren kennen.  U brengt het verhaal van Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn op een enthousiaste en begrijpelijke manier over bij jong en oud. U geeft de bezoeker een beleving, waardoor zij graag nog een keer terugkeren naar de bijzondere musea. Voor deze functie leiden wij u op in een groepje vrijwilligers.

Beide musea bieden een unieke, historische en een plezierige omgeving, met vele activiteiten en een gezellig team van vrijwilligers.  Wilt u zich voor minstens één dagdeel per twee weken inzetten voor één van de musea, dan kunt u zich via onderstaand mailadres en telefoonnummer aanmelden en vragen naar Karlien Ritter.
We horen graag meer over uw motivatie, interesses en talenten!

 

Huygens’ Hofwijck
Westeinde 2A
2275 AD Voorburg
070 387 23 11
info@hofwijck.nl

 

Museum Swaensteyn
Herenstraat 101
2271 CC Voorburg
070 386 16 73
info@swaensteyn.nl