Museumnacht

Vrienden worden?

Home > Museumnacht
9 oktober
09 oktober

Museumnacht

Museumnacht Den Haag - Voorburg

Zaterdag 9 oktober, 20.00-00.00 uur 
 

Op Hofwijck beleef je de Gouden Eeuw door de ogen van dichter, musicus en diplomaat Constantijn Huygens en zijn wereldberoemde zoon wetenschapper Christiaan Huygens. De buitenplaats Hofwijck is in 1641 ontworpen en gesticht door Constantijn Huygens. De tuin heeft een uniek ontwerp in de vorm van het menselijk lichaam, een idee van de Romeinse architect Vitruvius.

Loop mee met de flitsrondleidingen door de tuin of wandel met uw eigen telefoon de route ‘Hofwijck Buiten’. Sommige stukken zijn erg donker, maar het huis en de tuin zijn prachtig verlicht tijdens de nacht. Breng na de rondleiding een bezoek aan het huis, ontmoet Constantijn Huygens, of breng een bezoek aan de museale verdieping en de zolder van Christiaan Huygens.

Geniet van een heerlijk biertje in de Oudhollandse Keuken en werp een glimp op de Ijskelder! René Ginder van De Voorburgse Bierwinkel zal gedurende de avond een bierproeverij aanbieden met bijzondere bieren. Hij neemt een kleine selectie speciaal bieren mee naar Hofwijck, o.a. bieren uit de zeventiende eeuw. Als bierkenner verteld hij over het proces van het maken van bier en geeft hij vakkundig en persoonlijk advies.

Op het voorplein kun je samen met de Sterrenwacht Rijswijk kijken naar de sterren en planeten. Bij helder weer kun je met de Maksutov spiegeltelescoop en een apochromatische lenzenkijk naar de planeten Jupiter en Saturnus met zijn ringen kijken. Bij bewolkt weer zal de Sterrenwacht een demonstratie geven van de uitvinding van Lippershey, waar hij (terecht) geen octrooi op ontving.

Geniet van de Gouden Eeuw op Hofwijck in het hart van het Huygenskwartier Voorburg én breng ook een bezoek aan de Kunstuitleen Voorburg en Museum Swaensteyn.


Programma

Doorlopend
Tentoonstelling Hofwijck Buiten
Flitsrondleidingen huis & tuin
Sterrenwacht Rijswijk

20.30-21.00 & 21.30-22.00 & 22.30-23.00
Bierproeverij Voorburgse Bierwinkel
 

Tickets & meer informatie: museumnachtdenhaag.nl