Museumnacht

Lezing over historische kleding in de 17e & 18e eeuw.

Wat droegen de bewoners van het buitenhuis Hofwijck? Was er al sprake van een mode die door de elite gevolgd werd? Martine Teunissen, historica en eigenaar van het historisch evenementen & adviesbureau Beleef Het Verleden, zal van alles vertellen én laten zien over de kleding van toen. Ze zal zelfgemaakte replica’s tonen van historische kostuums en het verhaal illustreren met afbeeldingen van schilderijen en kostuums uit de 17e en 18e eeuw. Misschien mag u zelfs wel een kostuum passen.

Home > Museumnacht
6 oktober
07 oktober

Museumnacht

Museumnacht: Hofwijck staat in vuur en vlam.

Hofwijck staat in vuur en vlam tijdens de Museumnacht. De houtvuren branden en de tuin is sprookjesachtig verlicht. Ook de prachtige monumentale beelden van Eppe de Haan zijn mooi aangelicht. Een unieke gelegenheid om op deze avond een bezoek te brengen aan Hofwijck. Loop mee met een flitsrondleiding in het donker door de tuin en luister naar het unieke verhaal van Hofwijck.


In 1623 schreef de jonge Constantijn Huygens een liefdesgedicht voor de Haagse schoonheid Machteld van Campen. Hij gaf het de titel ‘Vier en vlam’. De vele liefdesgedichten die Constantijn in zijn lange leven nog zou schrijven bevatten alle gradaties van het liefdesvuur, van platonische aanbidding tot speelse lust. Tijdens de Museumnacht wordt een spannende keuze daaruit voorgedragen op zaal. Tijdens de workshop "Liefdesgedichten schrijven" kan je zelf creatief aan de slag!

Op een bijzondere avond als de Museumnacht zijn de heren Constantijn en Christiaan Huygens natuurlijk ook van de partij! Ontmoet de heren in het huis en zij zullen je van alles vertellen over hun passies, zoals het schrijven van gedichten, muziek en het kijken naar de sterren.  

Jacqueline Edeling zal gedurende de avond driemaal optreden met haar balginstrumenten, waaronder de bandoneon en accordeon. Waan je weer helemaal in De Gouden Eeuw tijdens het optreden in de Pronkzaal, de plek waar ook concerten in de tijd van Constantijn Huygens werden gespeeld.

Breng op deze bijzondere avond ook een bezoek aan Museum Swaensteyn, waar de avond helemaal in het teken staan van de Roaring 20's!

Koop nu uw tickets via: Museumnacht Den Haag

Programma Hofwijck

Doorlopend 20.00-01.00 uur
Tentoonstelling “De Gouden Eeuw van de Vliet”
Expositie “Eppe de Haan op Hofwijck”
Tuinrondleidingen in het donker (gidsen in kostuum)
Tuin aangelicht met lampjes en houtvuren
Voordrachten: Gedichten van Constantijn Huygens
Ontmoet Constantijn & Christiaan Huygens

20.30-20.50 & 21.45-22.05 & 22.30-22.50
Muziek op Hofwijck: Jacqueline Edeling

21.00-21.30
Gewaagde lezing

21.00-21.30 & 22.00-22.30
Workshop Liefdesgedichten schrijven bij kaarslicht