Manzana Musica

Bezoek Huygens’ Hofwijck op Open Monumentendag in Leidschendam-Voorburg.

Home > Manzana Musica

Manzana Musica

Manzana Musica

Manzana Musica is een kamermuziekensemble met een veelzijdig repertoire, waarbij het accent ligt op barkomuziek. Manzana Musica bestaat uit Susana Rodriguez (dwarsfluit), Michiel Holtrop, (altviool), Edwin Bleichrodt (cello) en David Jansen (klavecimbel). Vandaag brengt het ensemble in de prachtige ambiance van Hofwijck in verschillende samenstellingen hoogwaardige barokmuziek ten gehore, met een enkel uitstapje naar latere eeuwen.  Geniet onder meer van meesterwerken van J.S. Bach, Corelli en Vivaldi.

Susana Rodriguez, dwarsfluit, werd geboren in Bilbao in een muzikale familie. Na haar conservatoriumopleiding in Spanje vervolgde ze haar studie dwarsfluit en kamermuziek in Utrecht. Ze speelde solo met het symfonieorkest van Bilbao en was lid van het Bilbao Chamber Orchestra. In Italië volgde ze een opleiding in het geven van muziekles aan kinderen vanaf 3 maanden. In Nederland werkte ze mee aan kinderconcerten van het Nederlands Philharmonisch Orkest, aan concerten van de Stichting Appeltaartconcerten en andere bijzondere muziekproducties. Susana treedt regelmatig op met Musica Manzana, het Crumble Consort en het Benjamin Franklin Trio en ze geeft muziekles aan hele kleine kinderen en volwassenen. 

Michiel Holtrop, altviool, studeerde aan het Utrechts Conservatorium en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij volgde masterclasses bij Jaap Schröder, Eli Goren en Nobuko Imai. Op het festival van Entrecasteaux won hij de eerste prijs voor kamermuziek. Michiel bespeelt een Amsterdamse altviool van Max Möller uit 1954. Hij speelde met grote dirigenten en solisten als Bernard Haitink, Kurt Masur en Anne-Sophie Mutter in het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Naast zijn werk bij het Nederlands Philharmonisch Orkest is hij adviseur bij het Fonds Podiumkunsten en geeft ook af en toe een workshop over Podiumvrijheid. Maar de meeste tijd spendeert hij als zakelijk en artistiek leider en als musicus aan de Stichting Appeltaartconcerten. www.appeltaartconcerten.nl Hiermee treedt hij vooral buiten de concertzalen op.

Edwin Bleichrodt, cello, volgde lessen bij diverse docenten, meest recent bij Arturo Muruzabal en Jeroen den Herder. Hij was als (eerste) cellist verbonden aan Arnhem Sinfonietta en het N.S.O. Collegium Musicum Carolinum en het Regina Bach Orkest. Hij maakt deel uit van verschillende kamermuziekensembles, waaronder het Maeslangen pianotrio. Ook treedt hij op in het kader van het kader van de Stichting Appeltaartconcerten, o.a. met musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hij begeleidt regelmatig vocalisten en speelde vele malen de continuopartij in grote koorwerken, zoals de Johannes Passion. Met het Crumble consort begeleidde hij onlangs Tania Kross in een programma met Gershwin.

David Jansen, klavecimbel, groeide op in een Utrechtse muzikale familie, waartoe ook zijn vader en organist Jan en zijn zus en violiste Janine behoort. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium en bij Leo van Doeselaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast volgde hij diverse masterclasses, onder meer bij Ton Koopman, Wolfgang Zerer, Harald Vogel en Barthold Kuijken. Hij won prijzen bij diverse concoursen, onder meer het Internationaal Orgelconcours Nijmegen 2000 (1e prijs) en het Internationaal Hendrik Andriessen Orgelconcours 1992. David gaf solorecitals op de belangrijkste historische Nederlandse orgels, speelde op diverse binnen- en buitenlandse festivals, maakte verschillende cd-opnamen, begeleidt regelmatig vocalisten en speelt in verschillende ensembles, met een bijzondere voorliefde voor de barok.