Huygens arrangement Vlietvaart

Vrienden worden?

Ondersteun de beroemde buitenplaats van Constantijn & Christiaan Huygens. Word vriend!

Home > Huygens arrangement Vlietvaart
25 oktober
26 oktober

Huygens arrangement Vlietvaart

Beleef de Gouden Eeuw in Den Haag en Voorburg met het Huygens arrangement van De Vlietvaart!

Den Haag is een stad met een historie die teruggaat tot de Gouden Eeuw. Daarvan is nog veel te zien en te beleven, in de huizen van de roemruchte historische personen en te water.

Jan Steen zelf onthaalt de gasten tijdens het Huygens arrangement en geeft een rondleiding in het Buitenmuseum. U ontdekt een ander huishouden van Jan Steen (1625-1679). Jan Steen vertelt over zichzelf en andere schilders, zoals Jan van Goyen en Paulus Potter, die in de panden van het museum woonden en werkten. Van Goyen, de landschapsschilder maakte hier honderden schilderijen en Jan Steen schilderde in dit interieur zijn schoonfamilie, de familie Van Goyen. De stijlkamers geven een goed beeld van de Gouden Eeuw in Den Haag.

Na een bezoek aan de panden varen we over de Vliet langs buitenhuizen met onderweg een oud-Hollandse lunch, op een nagebouwde 17de-eeuwse trekschuit. De vaartocht van het Huygens arrangement brengt ons naar Huygens’ Hofwijck. Vanaf 1642 de buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens, vader en zoon. Vader was diplomaat en secretaris van de stadhouders. De zoon was wereldberoemd wis- en natuurkundige: ontdekker dat Saturnus ringen heeft (en geen oren!), het slingeruurwerk en de eerste die vaststelde dat licht een golfbeweging was.

Na het bezoek aan Huygens’ Hofwijck brengt de trekschuit “Hadrianus” de deelnemers in 45 minuten terug vanuit de lang vervlogen eeuw naar het hedendaagse startpunt van de boottocht (Bierkade 18b, Havenkantoor De Ooievaart). Dit is tevens het einde van het Huygens Arrangement.

Datum
- Donderdag 25 oktober 

Het programma
- 11:00 uur: ontvangst in het Paulus Potterhuis, koffie & lekkernij en rondleiding door het Buitenmuseum
- 12:30 uur: Rondvaart over Vliet inclusief heerlijke Oud-Hollandse Lunch
- 13:45 uur: Rondleiding Huygens' Hofwijck
- 15:00 uur: Terugvaart over De Oude Vliet 

Aanvang locatie: Dunne Bierkade 17 Den Haag

Slechts € 44,95 per ticket 

Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal tickets per tocht verkrijgbaar, bestel uw tickets hier.