Het Groene Podium 5

Het Groene Podium - 14 augustus Cabaret Fabian Franciscus 21.00 uur 

Home > Het Groene Podium 5
5 augustus
06 augustus

Het Groene Podium 5

VERPLAATST Het Groene Podium - Klassiek concert Trio Cortado donderdag 5 augustus 16.00 uur

In verband met de verwachte weersomstandigheden is het concert verplaatst naar Theater Ludens in Voorburg. 

Trio Cortado 

- bestaande uit Hannah de Witte, Arthur Klaassens en Jasper Grijpink - is een hecht trio van jonge blazers die uitblinken door hun virtuoze spel, briljante arrangementen en haarscherp samenspel. De unieke bezetting geeft het ensemble een uitzonderlijke sound die zowel subtiel en fijnzinnig als krachtig en dynamisch is. Omdat er bijna geen oorspronkelijke muziek voor deze bezetting was geschreven heeft Trio Cortado bijzonder veel vrijheid in hun repertoirekeus. Muziek in allerlei genres van de 16e eeuw tot nu wordt door de spelers zelf gearrangeerd voor de bezetting van fluit, althobo en basklarinet.  

Hannah (fluit) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Eline van Esch, Thies Roorda en Rien de Reede en behaalde haar masterdiploma bij Marieke Schneeman. Ze is als remplacant te horen in verschillende orkesten en ensembles, zoals bijvoorbeeld het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en Asko|Schönberg en ze geeft fluitles in de omgeving van Den Haag. Sinds 2017 is ze 1e fluitiste in de KMKJWF te Assen. Naast de moderne fluit deed Hannah ook een bijvak traverso, de barokke voorloper van de dwarsfluit. Sinds kort verdiept Hannah zich ook in de psyche van Trio Cortado.

Arthur (althobo) begon met hobolessen bij Ali Groen. Na een hobostudie bij Hans Roerade, Lucas Macias Navarro, Karel Schoofs en Alexei Ogrintchouk behaalde hij in 2014 zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Arthur is ook te horen in verschillende orkesten en ensembles door het hele land. Hij speelt bij onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en Het Gelders Orkest.  Behalve hobospelen geeft Arthur les, én is hij een begenadigd arrangeur. Het grootste deel van het repertoire van Trio Cortado is door hem gearrangeerd! Arthur is ook het culinaire geweten van Trio Cortado. 

Jasper (basklarinet) studeerde aanvankelijk Politicologie aan de Universiteit Leiden maar besloot zijn weg in de muziek te vervolgen. Aan het Koninklijk Conservatorium studeerde hij bij Ab Vos en behaalde hij zijn masterdiploma bij Pierre Woudenberg. Als remplaçant speelt hij bij onder meer Het Gelders Orkest, Asko|Schönberg en het Radio Filharmonisch Orkest. Sinds augustus 2015 is Jasper klarinettist van het Residentie Orkest. Jasper neemt een deel van de arrangementen voor zijn rekening. Daarnaast legt hij Trio Cortado graag vast op de gevoelige plaat. 

Concert

Donderdag 5 augustus 2021 16.00u
Locatie: Tuin van Huygens' Hofwijck 

Normaal  14,00
 
Deze voorstelling is inclusief pauzedrankje!
 
-- kaartjes zijn alleen online te bestellen --

 

Slecht weer? Het is mogelijk dat de voorstelling wordt afgelast indien de omstandigheden het niet toelaten (harde wind, regen, guur weer). U ontvangt hierover uiterlijk 48 uur van tevoren bericht per email. U kunt de voorstelling dan tóch zien en horen. In samenwerking met onze mediapartner Omroep Midvliet wordt de voorstelling dezelfde dag, dezelfde tijd gestreamd, vanuit Huygens' Hofwijck zelf. U kunt de voorstelling op televisie bekijken (Midvliet is te zien op Ziggo kanaal 916 of KPN/XS4All kanaal 1189). Restitutie bij afgelasting is dus niet mogelijk.

 
De voorstellingen van Het Groene Podium worden gespeeld in de historische buitentuin van Hofwijck
Het Groene Podium is een initiatief van Theater LudensVeur Klassiek en Huygens' Hofwijck