Het Groene Podium 3

GEANNULEERD Het Groene Podium - Concert Gerard Alderliefste 31 juli 21.00 uur

In verband met de weersvoorspelling gaat het optreden niet door in de tuin van Hofwijck.
Het event wordt verplaatst naar Theater Ludens, tijden blijven hetzelfde.
Daar worden er opnamens gemaakt door MIdvliet-TV, zodat u het optreden via live-stream kunt meekijken. 


Gerard Alderliefste

Home > Het Groene Podium 3
22 juli
23 juli

Het Groene Podium 3

Het Groene Podium - Concert Skazka Kwartet 22 juli 16.00 uur

Het Skazka Kwartet

bestaat uit Anna Steenhuis, Lena ter Schegget, Lisa Eggen en Emma Besselaar. Skazka (скáзка) is het Russische woord voor ‘verhaal’ of ‘sprookje’. Dit jonge kwartet (ontstaan in 2020) produceerde al zijn eigen familievoorstelling ‘Ludwig en de prinses’. Ook zullen zij te zien zijn op het Delft Fringe Festival 2021 en het Peter de Grote Festival 2021. Vanaf oktober 2020 volgen zij lessen aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Zij hebben allen reeds hun sporen in de muziekwereld verdiend en bundelen sinds de zomer van 2020 hun liefde voor kamermuziek in het Skazka Kwartet.   

Anna Steenhuis (viool) studeerde in Utrecht en Zürich bij Chris Duindam en Rudolf Koelman. Zij gaf kamermuziekoptredens tijdens festivals en speelt ook regelmatig in orkesten zoals de Royal Northern Sinfonia (UK), het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Combattimento. 

Lena ter Schegget (viool) sloot recent haar masteropleiding af bij Chris Duindam in Utrecht. Eerder studeerde zij in Wenen en in Freiburg. Vanaf jonge leeftijd is zij actief kamermusicus. Ze nam deel aan masterclasses van het Jerusalem en Szymanowski Quartet en remplaceert regelmatig in orkesten zoals Amsterdam Sinfonietta, LUDWIG, en het Radio Filharmonisch Orkest  

Lisa Eggen (altviool) rondde in 2019 haar studie af in Amsterdam. Naast haar solistische optredens is zij zeer actief als kamermusicus. Zij maakte vijf jaar deel uit van het Dostojevski Kwartet, speelde regelmatig in het Asko | Schönberg o.l.v. Reinbert de Leeuw en werkte ze samen met het DoelenKwartet. Vanaf september 2020 is zij als hoofdvakdocent altviool verbonden aan het Conservatorium van Tilburg.  

Emma Besselaar (cello) studeerde in Amsterdam bij Quirine Viersen en vervolgde haar studie aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen bij Louise Hopkins. Na haar afstuderen werd zij twee jaar op rij aangesteld als Guildhall Artist Fellow. Als kamermusicus speelde zij in de Barbican Hall, St James Piccadilly en op het London Strings Festival. Als freelance orkestmusicus speelt zij in orkesten in Nederland, België en Engeland.  

Zij spelen voor u Beethoven:  

Razumovsky kwartet nr. 1 opus 59   
Britten - 2e strijkkwartet in C opus 36  

Concert

Donderdag 22 juli 2021 16.00u
Locatie: Tuin van Huygens' Hofwijck 

Normaal  14,00
 
Deze voorstelling is inclusief pauzedrankje!
 
 
-- kaartjes zijn alleen online te bestellen --

 

Slecht weer? Het is mogelijk dat de voorstelling wordt afgelast indien de omstandigheden het niet toelaten (harde wind, regen, guur weer). U ontvangt hierover uiterlijk 48 uur van tevoren bericht per email. U kunt de voorstelling dan tóch zien en horen. In samenwerking met onze mediapartner Omroep Midvliet wordt de voorstelling dezelfde dag, dezelfde tijd gestreamd, vanuit Huygens' Hofwijck zelf. U kunt de voorstelling op televisie bekijken (Midvliet is te zien op Ziggo kanaal 916 of KPN/XS4All kanaal 1189). Restitutie bij afgelasting is dus niet mogelijk.

 
De voorstellingen van Het Groene Podium worden gespeeld in de historische buitentuin van Hofwijck
Het Groene Podium is een initiatief van Theater LudensVeur Klassiek en Huygens' Hofwijck