Dag van het Kasteel

Dag van het Kasteel 2022

Op maandag 6 juni 2022, Tweede Pinksterdag, vindt de Dag van het Kasteel plaats. Huygens’ Hofwijck en 14 andere kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in de provincie Zuid-Holland openen dan met een feestelijk activiteitenprogramma de deuren voor het publiek. Deze landgoederen en buitenplaatsen vormen “Hollands Buiten”, een parelketting van groene, historische locaties tussen Hillegom en het Westland, die het bezoeken meer dan waard zijn!

Home > Dag van het Kasteel

Dag van het Kasteel

Dag van het Kasteel 2022

Op maandag 6 juni 2022, Tweede Pinksterdag, vindt de Dag van het Kasteel plaats. Huygens’ Hofwijck, Buitenplaats Middenburg en Park Vreugd en Rust in Voorburg en 12 andere kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in de provincie Zuid-Holland openen dan met een feestelijk activiteitenprogramma de deuren voor het publiek. Deze landgoederen en buitenplaatsen vormen “Hollands Buiten”, een parelketting van groene, historische locaties tussen Hillegom en het Westland, die het bezoeken meer dan waard zijn!

Huygens’ Hofwijck
Breng een bezoek aan Hofwijck, de buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens aan de Vliet in Voorburg. De buitenplaats is open van 10.00-16.00 uur en heeft een programma voor jong en oud. Loop de tour door huis & tuin, bezoek de tentoonstelling Constantijn Huygens. Geuren en Beelden en de presentatie van de Rietveld Huygens Exchange What has Huygens ever done for us?.

In de tuin is er van alles te beleven voor kinderen. Om 10.45 uur start de theatervoorstelling “Ik wil een ridder zijn!” van Deep Deep. Deze grappige, interactieve voorstelling van 40 minuten gaat over twee prinsessen, een draak en een ridder. Daarnaast kunnen kinderen zich laten schminken, een button kleuren, een speurtocht maken en Oudhollandse spelletjes spelen. Ook is de Sterrenwacht Rijswijk aanwezig, met twee telescopen. Door deze telescopen kun je de zonnevlekken ter grootte van de Aarde en groter zien én in de golflengte van waterstoflicht eventuele uitbarstingen waarnemen. Natuurlijk zijn ook Constantijn en Christiaan Huygens zelf aanwezig om alle gasten te verwelkomen op hun buiten.

Tickets kosten €5,- per persoon en kunnen aan de kassa worden gekocht. Meer informatie over het programma van de Dag van het Kasteel staat op de website: www.hofwijck.nl. Kom langs en beleef een stralende dag op Hofwijck!

Buitenplaats Middenburg

Wandel mee door Voorburg en ontdek de mooie plekken met een eigen verhaal, verteld door Kees van der Leer. Hij leidt je o.a. langs diverse buitenplaatsen. De wandeling voert langs het huis waar Vincent van Gogh geregeld op de stoep stond en het kleine huisje waar Spinoza werkte aan zijn beroemde boek over vrijheid van meningsuiting. Van 11.00 uur tot 12.30 uur of 14.00 tot 15.30 uur. 

De wandeling start aan de voorzijde bij Buitenplaats Middenburg, Westeinde 28 in Voorburg. Vooraf opgeven is vereist via keesvanderleer@gmail.com. Maximaal 15 deelnemers per wandeling.
 

Vreugd en Rust
Ontdek tijdens een wandeling (duur vijf kwartier) met Joost Heuvelink van de stichting Mooi Voorburg de rijke historie van Park Vreugd en Rust. De start van de wandeling is om 11.00 uur en 14.00 uur. Verzamelen bij het voorterrein van de hertenweide (Oosteinde 14, Voorburg). Vooraf aanmelden is nodig via janjoostwillem@gmail.com. Maximaal 20 deelnemers per wandeling. De wandelingen eindigen met een kop koffie en een koekje in het clubhuis van het tennispark.

Een ramp is van alle tijden wordt, voor de kinderen in het park, verbeeld door een in 1912 omgewaaide boom op een brug. De boom had grillige takken en die spelen een rol bij een kleurplaat en een zoektocht naar die takken.

Het gehele programma van Dag van het Kasteel staat op de website: www.dagvanhetkasteel.nl

Noot voor de redactie:
Foto onder vermelding van: fotograaf Aniek Pulles

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Karlien Ritter, hoofd museale zaken Huygens’ Hofwijck via musealezaken@huygensmuseum.nl (06 187 198 09).

 

Persbericht, 23 mei 2022