Dag van het Kasteel

Dag van het Kasteel 2019

Workshops, rondleidingen, speurtochten, Oud Hollandse spelen en meer tijdens de Dag van het Kasteel op buitenplaats Huygens’ Hofwijck in Voorburg. Dit jaar is het thema “Over de Grens” en leer je alles over de reizen die Constantijn en Christiaan Huygens maakten. Op de feestelijke (Tweede Pinkster)dag  is het museum en de tuin geopend van 10.00-16.00 uur en is er voor jong en oud een hele hoop te beleven.

Home > Dag van het Kasteel

Dag van het Kasteel

Dag van het Kasteel 2016: Achttien kastelen en buitenplaatsen, waaronder ook Huygens’ Hofwijck, verwelkomen je op tweede pinksterdag!

Op 16 mei, tweede pinksterdag, openen maar liefst achttien landgoederen en buitenplaatsen in Zuid-Holland de poorten voor het publiek tijdens de landelijke Dag van het Kasteel. Ook Huygens’ Hofwijck doet mee, met een gevarieerd programma. Er zijn de hele dag familierondleidingen door het huis en de tuin. Op het voorplein zijn er oud-Hollandse kinderspelen. Ook kunnen kinderen in zeventiende-eeuwse kleding op de foto en kunnen zij hun eigen tol en sleutelhanger maken. Kortom: Beleef de Gouden Eeuw op Hofwijck en kom naar de Dag van het Kasteel!

 

Ontdek en beleef landgoedrijk Zuid-Holland

In het gebied tussen Hillegom en Den Haag liggen tientallen landgoederen en buitenplaatsen, die gezamenlijk een groen lint vormen in de drukke Randstad: de Landgoederenzone Zuid-Holland. De geschiedenis van deze ‘kastelen’ gaat vaak eeuwen terug. Het zijn dan ook waardevolle, boeiende en vooral mooie plekken, die het bezoeken meer dan waard zijn. Tijdens de Dag van het Kasteel krijg je de kans om verschillende landgoederen en buitenplaatsen te bezoeken. Bovendien kun je er die dag van alles beleven.

 

Programma Huygens’ Hofwijck

Bij Huygens’ Hofwijck vinden op de Dag van het Kasteel de volgende activiteiten plaats:

  • Familierondleidingen door het huis en de tuin

  • Oud-hollandse spelletjes op het Voorplein

  • Oude ambachten waaronder een kruidenvrouw en een tollenmaker

Ook zijn er heerlijke taarten naar zeventiende-eeuws recept verkrijgbaar

 

Andere deelnemende locaties

Bezoek die dag ook de andere kastelen en buitenplaatsen. Dit zijn: Kasteel Duivenvoorde, Ruïne Kasteel Teylingen, Huize De Paauw, Kasteel Keukenhof, Huys te Warmont, Huygens Hofwijck, ’t Huys Dever, Landgoed Beresteijn, Kasteel Oud-Poelgeest, Buitenplaats Berbice, Landgoed Huis te Werve, Buitenplaats Ockenburgh, Buitenplaats Vroenhof, Buitengoed Dorrepaal, Kasteel Oud Wassenaar, ’t Hof van Hillegom, Stalhuis Klein Leeuwenhorst en Oud-Teylingen.

 

Meer informatie

Een overzicht van het volledige programma van de Dag van het Kasteel vindt u op www.dagvanhetkasteel-zh.nl. Huygens’ Hofwijck is op 16 mei voor half geld toegankelijk: volwassenen betalen  €3,- en kinderen €1,50 entree, Hofwijck is gratis met de Museumkaart!

 

De Dag van het Kasteel Zuid-Holland wordt georganiseerd door het Erfgoedhuis Zuid-Holland, namens de erfgoedtafel Landgoederenzone en met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Fonds1818, de Provincie Zuid-Holland en vele vrijwilligers. De Dag van het Kasteel is een initiatief van NKS Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats.