Dag van het Kasteel 2022

Vrienden worden?

Home > Dag van het Kasteel 2022
6 juni
06 juni

Dag van het Kasteel 2022

Dag van het Kasteel 2022

Op maandag 6 juni 2022, Tweede Pinksterdag, vindt de Dag van het Kasteel plaats. Huygens’ Hofwijck en 14 andere kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in de provincie Zuid-Holland openen dan met een feestelijk activiteitenprogramma de deuren voor het publiek. Deze landgoederen en buitenplaatsen vormen “Hollands Buiten”, een parelketting van groene, historische locaties tussen Hillegom en het Westland, die het bezoeken meer dan waard zijn!

Huygens’ Hofwijck
Breng een bezoek aan Hofwijck, de buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens aan de Vliet in Voorburg. De buitenplaats is open van 10.00-16.00 uur en heeft een programma voor jong en oud. Loop de tour door huis & tuin, bezoek de tentoonstelling Constantijn Huygens. Geuren en Beelden en de presentatie van de Rietveld Huygens Exchange What has Huygens ever done for us?.

In de tuin is er van alles te beleven voor kinderen. Om 10.45 uur start de theatervoorstelling “Ik wil een ridder zijn!” van Deep Deep. Deze grappige, interactieve voorstelling van 40 minuten gaat over twee prinsessen, een draak en een ridder.

Daarnaast kunnen kinderen zich laten schminken, een button kleuren, een speurtocht maken en Oudhollandse spelletjes spelen. Ook is de Sterrenwacht Rijswijk aanwezig, met twee telescopen. Door deze telescopen kun je de zonnevlekken ter grootte van de Aarde en groter zien én in de golflengte van waterstoflicht eventuele uitbarstingen waarnemen. Natuurlijk zijn ook Constantijn en Christiaan Huygens zelf aanwezig om alle gasten te verwelkomen op hun buiten.

Tickets kosten €5,- per persoon en kunnen aan de kassa worden gekocht. Meer informatie over het programma van de Dag van het Kasteel staat op de website: www.hofwijck.nl

Kom langs en beleef een stralende dag op Hofwijck!


Programma

10.00-16.00 uur Huygens’ Hofwijck geopend, €5,- per persoon

10.00-16.00 uur Tour door huis& tuin (Izi-travel)

10.00-16.00 uur Tentoonstelling Constantijn Huygens. Geuren en beelden

10.00-16.00 uur speurtocht tuin (eigen gelegenheid)

10.00-16.00 uur Sterrenwacht Rijswijk

10.00-16.00 uur Hapjes & Drankjes

10.00-16.00 uur Schminken Deep Deep

10.00-16.00 uur Verkleden & spelletjes 

10.45-11.30 uur Theatervoorstelling Deep Deep

11.00-12.30 uur Constantijn en Christiaan Huygens op Hofwijck

13.30-15.30 uur Constantijn en Christiaan Huygens op Hofwijck

 

Dag van het Kasteel
10.00-16.00 uur
Entree: €5,- 

Ontdek de Zuid-Hollandse landgoederen

Van Hillegom tot in het Westland liggen tientallen landgoederen en buitenplaatsen. Samen vormen ze “Hollands Buiten”. Tijdens de Dag van het Kasteel openen zij hun deuren en krijg je de kans om verschillende historische plekken te bezoeken, waarvan sommige normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn. Bekijk de activiteiten per locatie op dagvanhetkasteel-zh.nl

 

Deelnemende locaties
In Zuid-Holland kun je de volgende kastelen en buitenplaatsen bezoeken: Buitenplaats Ockenburgh, Kasteel Oud-Poelgeest, Landgoed Nieuw Leeuwenhorst, Kasteel Duivenvoorde, Park Vreugd en Rust, Park Hofrust, Buitenplaats Middenburg, Kasteel Keukenhof, Huygens' Hofwijck, Huys te Warmont, Kasteel Teylingen, Buitenplaats Oostergeest, Buitenplaats Berbice, 't Huys Dever en Buitenplaats Vroenhof.

 

Speciaal ontwikkelde fietsroutes
Kom op de fiets naar de Dag van het Kasteel! Bezoek eenvoudig meerdere locaties en geniet optimaal van de prachtige landgoederenzone. Aan de hand van het fietsknooppunten zijn speciaal voor de Dag van het Kasteel drie fietsroutes ontwikkeld. Bekijk de routes op dagvanhetkasteel-zh.nl.

 

Over de Dag van het Kasteel
De Dag van het Kasteel is een grotendeels gratis evenement dat landelijk wordt georganiseerd door Stichting Dag van het Kasteel. De deelname van de kastelen en buitenplaatsen in Hollands Buiten wordt financieel ondersteund door Fonds 1818 en de provincie Zuid-Holland. De coördinatie en PR worden verzorgd door Erfgoedhuis Zuid-Holland.