Corbulofestival

Vrienden worden?

Ondersteun de beroemde buitenplaats van Constantijn & Christiaan Huygens. Word vriend!

Home > Corbulofestival
13 oktober
14 oktober

Corbulofestival

Corbulofestival: zaterdag 13 oktober in Voorburg!

In het Huygenskwartier Voorburg zullen er op 13 oktober verschillende activiteiten worden georganiseerd rondom de Romeinen.
Op Hofwijck is er die dag een speciaal programma voor jong en oud! Meer informatie wordt binnenkort bekend gemaakt.
 

Speciaal programma tijdens het Corbulofestival op zaterdag 13 oktober:

11.00-17.00 uur Museum geopend, 50% korting op de entree, kinderen gratis en tuin gratis toegankelijk

Meer informatie over het Corbulofestival is te vinden op de facebook-pagina van het event.

De Romeinse Limes
De noordelijke grens van het Romeinse rijk, de Limes, liep in Nederland tweeduizend jaar geleden langs een horizontale lijn tussen Katwijk en Nijmegen. Die grens werd verdedigd vanuit forten, die in de meeste gevallen aan de grote rivieren lagen. Zo’n twintig kilometer zuidelijker daarvan lag Forum Hadriani, het huidige Voorburg. Het kanaal van Corbulo verbond deze stad met de Limes.

In het jaar 122 na Christus bezocht keizer Hadrianus de stad en verbleef daar enkele maanden. Hij verleende zijn naam aan de stad, die sindsdien Forum Hadriani heette. Tijdens het verblijf van de keizer was Forum Hadriani eventjes het centrum van de wereld.

Museum Swaensteyn en de gemeente Leidschendam-Voorburg ontwikkelen, met financiële steun van de provincie Zuid-Holland, het project ‘Romeinen aan de Vliet’.  Dit project beoogt de Romeinse aanwezigheid beter zichtbaar te maken in onze gemeente.