Rondleidingen & arrangementen

Home > Activiteiten > Rondleidingen & arrangementen

Rondleidingen & arrangementen

Rondleidingen

Ook genieten van het prachtige verhaal van Hofwijck? Wij verzorgen graag op afspraak rondleidingen voor grote en kleinere gezelschappen. De rondleidingen kunnen, indien gewenst, op maat worden samengesteld en duren ongeveer één uur.

Hofwijck biedt rondleidingen voor gezelschappen tot 60 personen, ongeveer 20 personen per gids. De kosten zijn € 50,- per gids, dat is exclusief de toegang tot de buitenplaats.

U kunt de rondleiding vanzelfsprekend combineren met een lunch, een high tea, een borrel of diner. Meer informatie of het boeken van een rondleiding kan via secretariaat@huygensmuseum.nll of via 070-3872311.


Drie eeuwen Oranje in Voorburg Arrangement

Huygens’ Hofwijck én Huygens' Swaensteyn bieden vanaf september een nieuw arrangement aan voor alle Oranjeliefhebbers: Drie eeuwen Oranje in Voorburg. Gedurende  drie opeenvolgende eeuwen heeft een deel van de geschiedenis van het Huis van Oranje-Nassau zich afgespeeld in Voorburg, een prachtig dorp vol historie aan de Vliet. Van Constantijn Huygens’ Hofwijck, via de voormalige buitenplaats Voorburg De Loo, tot aan de eigenzinnige Prinses Marianne. In augustus is het arrangement al exclusief te boeken in combinatie met een vaartocht van de Ooievaart.

Arrangement Huygens’ Hofwijck en Huygens' Swaensteyn
In de zeventiende eeuw was Constantijn Huygens gedurende 62 jaar secretaris en raadsheer van de Oranjes. Op zijn buitenplaats Hofwijck kun je kennismaken met zijn verhaal en hoor je alles over zijn sterke verbondenheid met Frederik Hendrik en de stadhouders Willem II en Willem III. Met de gids loop je vanaf dit prachtige buiten aan de Vliet, door het Huygenskwartier van Voorburg, naar Huygens' Swaensteyn. Hier hoor je meer over de buitenplaats Voorburg De Loo van de 18e-eeuwse Hollandse stadhouders én over Prinses Marianne, de jongste dochter van Koning Willem I. Aan deze bijzondere vrouw is een aparte kamer gewijd waar haar voorliefde voor kunst, reizen en muziek naar voren komt. De interessante en afwisselende rondleiding is te boeken via: secretariaat@huygensmuseum.nl

Een rondleiding duurt 1,5 uur en kost €65,-, exclusief entreeticket (of museumkaart) tot het museum. Maximaal 20 deelnemers per gids, combinatietickets voor beide musea kosten €10,- of zijn gratis te bezoeken met een museumkaart.


Overige Arrangementen

Organiseert u een mooi dagje uit met uw vrienden, familie of collega’s? Of wilt u in stijl  dineren? Hofwijck denkt graag met u mee en stelt met plezier een passend arrangement samen.

Zo kunt u een bezoek aan de buitenplaats bijvoorbeeld combineren met een lunch of high tea in onze prachtige Oud-hollandse keuken of een diner in de Pronkzaal. Ook kunt u uw bezoek aan Hofwijck verlengen met een stadswandeling door het Huygenskwartier van Voorburg en een bezoek aan Huygens' Swaensteyn of een vaartocht over de Vliet met rederij De Ooievaart

Neemt u voor een arrangement op maat contact op met secretariaat@huygensmuseum.nl of via 070-3872311.