Voorburg Sculptuur 2019

Vrienden worden?

Home > Node > Voorburg Sculptuur 2019

Voorburg Sculptuur 2019

Na een succesvolle pilot in 2018 heeft het evenement ‘Voorburg Sculptuur’ zich een vaste plek verworven in de zomerprogrammering van de Voorburgse musea. De samenwerking tussen Huygens’ Hofwijck, Museum Swaensteyn en de gemeente Leidschendam-Voorburg garandeert een feestelijk evenement waarbij het gehele oude centrum van Voorburg, het Huygenskwartier en omstreken, opnieuw in het teken zal staan van driedimensionale kunst.

Grote diversiteit

Voorburg Sculptuur 2019 kenmerkt zich door een grote diversiteit. Museum Swaensteyn toont werk van Nederlandse kunstenaars die onbevangen de grenzen van hun métier opzoeken, zowel qua concept als materiaalgebruik. Huygens’ Hofwijck zal opnieuw het domein zijn van één kunstenaar. Dit jaar is dat de gerenommeerde Britse beeldhouwer Helaine Blumenfeld, wiens veelal monumentale beelden op tal van plekken in de wereld te vinden zijn.

Helaine Blumenfeld op Huygens’ Hofwijck

Helaine Blumenfeld heeft een atelier in het Engelse Cambridge en een in Pietrasanta, het kunstenaarsdorp aan de voet van de marmergroeven van Carrara, Italië. Haar leermeester was Ossip Zadkine, wiens assistente zij in de jaren na 1965 was. Blumenfeld werkt in meerdere materialen, maar marmer vormt haar passie. Uit meer dan manshoge massieve blokken van het zuiverste Carraramarmer creëert zij organische, gracieuze vormen, soms zo flinterdun dat het de hardheid van het materiaal lijkt te ontkennen.

De exposities in Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck zijn te zien vanaf 22 juni t/m 25 augustus

Op Hofwijck zullen de beelden van Helaine Blumenfeld te zien zijn t/m 3 november 2019.

Bij de tentoonstelling zal een film over Pietrasanta worden getoond in de Oudhollandse Keuken, hieronder de link naar de film op youtube:

Van alle voorbereidingen heeft Midvliet TV onderstaand filmpje gemaakt. Met veel dank aan Jacques van Herten en Desi Goudman.