Zondagochtendconcert januari

Vrienden worden?

Ondersteun de beroemde buitenplaats van Constantijn & Christiaan Huygens. Word vriend!

Home > Zondagochtendconcert januari
14 januari
15 januari

Zondagochtendconcert januari

Zondagochtendconcert Cuarteto Tangata: Andrea Bentivoglio (viool), Jacqueline Edeling (bandoneon), Margreet Markerink (piano) en Boris Franz (contrabas).

Cuarteto Tangata bestaat uit vier musici, die al vele jaren in de Argentijnse tango gespecialiseerd zijn. Zij vertolken op eigen wijze de composities van tangomaestro’s als Piazzolla, Plaza en Pugliese. Daarnaast speelt Cuarteto Tangata eigen tangocomposities, geschreven door de pianiste van het kwartet, Margreet Markerink.
Weemoed, melancholie, maar ook uitbundige en stuwende ritmes kenmerken hun muziek. Cuarteto Tangata trad op vele podia op, op tango-festivals en in concertzalen, in binnen- en buitenland, van Toscane tot Buenos Aires.

Violiste Andrea Bentivoglio is geboren in Buenos Aires, Argentinië. Zij studeerde in Argentinië en vervolgens in Gstaad en in Augsburg. In 1990 behaalde zij haar diploma Uitvoerend Musicus bij Herman Krebbers aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Jacqueline Edeling is een expert op het gebied van balginstrumenten. Zij bespeelt bijna ieder balginstrument in iedere denkbare stijl. Een definitieve keuze voor tangomuziek heeft bij haar voor een complete toewijding aan de bandoneon gezorgd.

Pianiste Margreet Markerink heeft zich na haar conservatoriumopleiding gespecialiseerd in de Argentijnse tangomuziek. Geïnspireerd door verschillende muzikale stijlen, van klassiek tot jazz en Balkanmuziek, zijn haar composities origineel zonder het tangogevoel te verliezen.

De in Bonn, Duitsland, geboren contrabassist Boris Franz studeerde Jazz contrabas aan het Conservatorium van Amsterdam. Al tijdens deze studie verdiepte hij zich  in de tangomuziek. Hij speelde in verschillende tango-ensembles en behaalde daarmee internationale prijzen.


Programma: o.m. werken van Astor Piazzolla (1921-1992)

Wanneer: 14 januari 2018

Locatie: Pronkzaal Huygens' Hofwijck, Westeinde 2a Voorburg

Tijd: 11 uur inloop met koffie/thee, 11.30-12.30 uur concert

Kosten: € 19,50 per persoon en voor Leden van de Vereniging Hofwijck of vrijwilligers van Hofwijck: €17,50 per persoon

Tickets kunt u van te voren bestellen via secretariaat@hofwijck.nl o.v.v. "zondagochtendconcert januari"