Zondagochtend concert

Vrienden worden?

Ondersteun de beroemde buitenplaats van Constantijn & Christiaan Huygens. Word vriend!

Home > Zondagochtend concert
12 maart
13 maart

Zondagochtend concert

Zondagochtend concert: Duo Graziani: Alexandra V. Cárdenes (klavecimbel) en Inés Salinas Blasco (cello).

Duo Graziani werd in 2014 opgericht en is gespecialiseerd in 17e en 18e eeuws repertoire. Het ensemble, genoemd naar de getalenteerde 18e eeuwse cellist en componist Carlo Graziani, wordt gevormd door Inés Salinas Blasco, cello, en Alexandra V.Cárdenes, klavecimbel.

Duo Graziani is vooral op zoek naar de minder bekende muziek uit de Barokperiode. Stukken die Inés en Alexandra zo mooi vinden dat ze huns inziens de aandacht van een groter publiek verdienen.
Inés Salinas Blasco (Zaragoza, Spanje, 1985) raakte tijdens haar studie klassieke cello aan het conservatorium van Madrid geïnteresseerd in de historische uitvoeringspraktijk. Eenmaal klaar met haar studie kon zij dankzij een beurs Oude Muziek gaan studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Momenteel volgt zij daar de Master opleiding bij Jaap ter Linden (historische cello) en Mieneke van der Velden (viola da gamba).

Inés Salinas Blasco
Inés Salinas Blasco

Alexandra V. Cárdenes (Gran Canaria, Spanje, 1987) studeerde klavecimbel aan het conservatorium van Madrid. Na haar opleiding besluit ze om naar Nederland te gaan en zich aan het Koninklijk Conservatorium verder te bekwamen in de historische uitvoeringspraktijk.
 Daarnaast studeerde Alexandra moderne klavecimbel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Goska Isphording. In 2012 was ze finalist bij het concours ‘Prix Annelie de Man’ in ‘s Hertogenbosch.


Alexandra V. Cárdenes

Programma: ‘Berliner Blau’, cello muziek aan het Pruisische Hof; werken van Ch. Schaffrath, J. Ch. F. Bach, W. F. Bach en C. Graziani.

Locatie: Pronkzaal Huygens' Hofwijck, Westeinde 2a Voorburg

Tijd: 11 uur inloop met koffie/thee, 11.30-12.30 uur concert

Kosten: € 19,50

Kosten voor Leden van de Vereniging Hofwijck of vrijwilligers van Hofwijck: €17,50

Tickets kunt u van te voren bestellen via secretariaat@hofwijck.nl