Stemmen op Dichter op Hofwijck 2018

Poëziefestival op Hofwijck

Poëziefestival op Hofwijck

Home > Stemmen op Dichter op Hofwijck 2018

Stemmen op Dichter op Hofwijck 2018

Publiekprijs Dichter op Hofwijck 2018

stemmen t/m 21 januari 2018

De zesde editie van Dichter op Hofwijck verloopt zeer succesvol. Tot 8 januari kon iedereen een of twee gedichten insturen. Het thema van de landelijke poëzieweek, te weten ‘Poëzie & Theater / Uitstromend, in het pluche van de zaal’, of Hofwijck en Constantijn & Christiaan Huygens mochten daarbij de inspiratie zijn. De deskundige jury onder voorzitterschap van Ad Leerintveld heeft inmiddels alle gedichten beoordeeld en een shortlist opgesteld.

Vanaf 13 januari is de shortlist te lezen zijn op de website van Huygens’ Hofwijck, in het museum én te lopen zijn als een poëzieroute in de Herenstraat in Voorburg. Twintig ondernemers hebben enthousiast toegezegd in hun etalage ruimte te bieden aan een gedicht.

De gedichten op de website en in de poëzieroute zijn genummerd. Iedereen kan via een mailtje aan Huygens’ Hofwijck een stem uitbrengen op zijn of haar lievelingsgedicht. Het gedicht dat de meeste stemmen krijgt wint de publieksprijs.

Hoe stemt u?

Stuur een mailtje aan dichter@hofwijck.nl, met daarin het nummer van uw gedicht.

Tijdens een feestelijke dichtavond op Huygens’ Hofwijck op 24 januari zullen de winnaars worden gehuldigd. Zie voor aanmelden www.hofwijck.nl.