Lezing Charlotte Kleyn

Vrienden worden?

Ondersteun de beroemde buitenplaats van Constantijn & Christiaan Huygens. Word vriend!

Home > Lezing Charlotte Kleyn
13 november
14 november

Lezing Charlotte Kleyn

Lezing Charlotte Kleyn: Eten ten tijde van Constantijn Huygens

Tafels beladen met granaatappels, oesters, artisjokken, kalkoenen en specerijen. Pap, wat roggebrood en bier. Wat at men in ten tijde van Constantijn Huygens? Van overvloed tot calvinistische zuinigheid, stillevens tot kookboeken. Culinair historica Charlotte Kleyn neemt u mee naar de keukens, tafels en moestuinen van de Gouden Eeuw.

CHARLOTTE KLEYN is culinair historicus en dito journalist. Zij studeerde Frans en geschiedenis. In Het Parool heeft zij de rubrieken de Smulpaap en Boven tafel. Onlangs verscheen het boek Luilekkerland. 400 jaar koken in Nederland, dat zij schreef samen met haar vader, culinair journalist Onno Kleyn.

Deze lezing is een initiatief van twee partners van het Erfgoedpodium Leidschendam-Voorburg: Huygens’ Hofwijck en de Bibliotheek aan de Vliet.

Meld je aan via de Bibliotheek aan de Vliet

Titel/onderwerp:

Eten ten tijde van Constantijn Huygens

Spreker:

Charlotte Kleyn

Datum:

Dinsdag 13 november

Tijd:

16.00-16.45uur

Locatie:

Huygens’ Hofwyck

Prijs leden:

Gratis

Prijs niet-leden:

Gratis

Eventueel website (spreker / onderwerp):

http://www.charlottekleyn.com/